Deze plekken aan de Belgische Kust moet je zeker gezien hebben

Heel wat mensen hebben er ook deze zomer voor gekozen om op reis te gaan naar onze eigen Belgische Kust, en terecht. Aan de Belgische Kust is er, vooral tijdens de zomermaanden, heel wat te doen en zijn er heel wat leuke bezienswaardigheden, voor jong en oud.

De Panne

Vlakbij De Panne ligt het gekende pretpark Plopsaland. Met heel wat leuke attracties en gekende figuren van Studio 100 is Plopsaland dé plek voor kinderen om er een onvergetelijke dag door te brengen. Terwijl de kinderen in het park vertoeven kunnen de ouders gezellig rondwandelen in het stadscentrum van De Panne.

Zeebrugge

In Zeebrugge kun je uiteraard ook op het strand gaan liggen. Maar voor wie liever iets actief doet, is er Seafront Maritiem Themapark. Hier kun je een oude Russische onderzeeër bezoeken of het lichtschip West Hinder 2. Indien mogelijk en hoogstwaarschijnlijk op reservatie, kun je ook een boottochtje maken door de haven van Zeebrugge.

Oostende

Oostende is één van de grootste en waarschijnlijk ook één van de meest toeristische badsteden aan de Belgische Kust. Je vindt er heel wat winkels van gekende merken zoals H&M en Zara. Naast de winkelstraten kun tijdens je verblijf in Oostende ook een bezoek brengen aan het authentieke Fort Napoleon of een wandeling maken langs de prachtig gelegen Atlantikwall waar je overblijfselen zoals kanonnen en bunkers te zien krijgt.

Knokke

Knokke staat gekend als de meest mondaine badplaats van de Belgische Kust. Naast de winkels van verschillende luxe merken zoals Louis Vuitton, Natan, Dolce & Gabbana, Prada, … vind je er uiteraard ook heel wat andere winkels. Vooral de gekende Lippenslaan is één van de grootste toeristische trekpleisters. De decadentie trekt zich door naar de stranden waar je verschillende champagnebars vindt.

Blankenberge

Ook Blankenberge is één van de meest toeristische badsteden aan onze Belgische Kust. Tijdens de meest drukke dagen in de zomerperiode worden er speciaal treinen ingezet om het grote aantal toeristen vlot naar de stranden te kunnen brengen. Het leuke aan Blankenberge is dat je er een bezoek kunt brengen aan het Serpentarium. Daar vind je een grote collectie van slangen, schildpadden, leguanen en spinnen. Wie het niet zo voor reptielen heeft, kan ook een bezoek brengen aan het Sea Life Centre in Blankenberge.

In verschillende badsteden zoals Oostende, Nieuwpoort, De Panne, Blankenberge of Knokke-Heist kun je via Weekendesk goedkoop een weekendje boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *