Enkele must do’s in Gent

Binnenkort gaat het nieuwe academiejaar in alle grote studentensteden van start, ook in Gent. Zelf ken ik Gent als m’n broekzak en weet ik dus wel enkele leuke adresjes en bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om eens een bezoekje te brengen. Ik deel ze met veel plezier met alle nieuwe (en ook huidige) studenten in Gent!

Uiteraard moet je in je studentenperiode zeker een bezoek gebracht hebben aan de Sint-Baafskathedraal. Dit is het moment van de stad. Je ziet de toren van de kathedraal al van heel ver staan! Vooral wanneer je boven op de toren staat heb je een prachtig zicht over de stad en ver daarbuiten. Bovendien kun je in de kerk ook het werk “De aanbidding van het Lam Gods bewonderen” van de bekende schilderaars Hubert en Jan van Eyck. Een bezoekje kost slechts 4 euro.

 

Ken je onderstaande foto? Je hebt hem ongetwijfeld al ergens tegenkomen in een reisgids of een ander boek, foldertje of website over Gent. Dit is de Graslei en de Korenlei. De Graslei is eigenlijk de oude haven van Gent en is één van de meest gefotografeerde plekken van de stad. Vooral op een zwoele zomeravond is het er enorm gezellig! Ook tijdens de Gentse Feesten kun je er gezellig vertoeven op één van de aangelegde drijvende bars of restaurants.

De Gentse Feesten moet je als student gewoon zeker elk jaar bezoeken. Als je regelmatig uitgaat in Gent gedurende de week, dan zal je je zeker amuseren tijdens de Gentse Feesten. Tien dagen lang kun je genieten van optredens, gezellige bars en restaurants, straattheater, … Kortom, Gent op zijn best! Let op, je zal er wel niet alleen zijn. Elk jaar komen er ongeveer twee miljoen mensen een bezoekje brengen aan Gent tijdens de Gentse Feesten.

Wie houdt van moderne en hedendaagse kunst moet zeker een bezoek brengen aan het S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Je vindt er een enorme collectie van moderne en hedendaagse kunst van bekende en minder bekende kunstenaars en uit kunststromingen zoals Cobra, Minimal Art, Pop Art, Conceptuele kunst, … Kortom, je bent er wel eventjes zoet!

Uiteraard heeft Gent nog heel wat meer unieke plekken en bezienswaardigheden te bieden. Zoveel zelfs dat ik ze allemaal niet kan opsommen in deze blogpost! Daarom moet je als student zeker eens de tijd nemen om de stad te ontdekken en om je eigen unieke plaatsje te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *