Enkele nuttige tips om atletiek te beoefenen!

Je hebt het misschien al gezien, maar zelf ben ik een fervente atletiek beoefenaar. Ik sport zeer veel en ik hou van hardlopen en kogelstoten. Dit doe ik nu al enkele jaren, en nog steeds hou ik enorm veel van atletiek. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, en hopelijk kiezen ze dan ook voor atletiek. Toch moet je met een aantal zaken rekening houden wanneer je als beginneling start met atletiek. Ik geef je alvast enkele nuttige tips!

Zorg ervoor dat je goede loopschoenen hebt!

Dit is werkelijk zeer belangrijk. Wanneer je geen goede loopschoenen hebt, zullen je voeten het snel begeven en zal je op andere plaatsen in je lichaam pijn voelen. Neem daarom zeker je tijd wanneer je nieuwe loopschoenen gaat kopen om uit te zoeken welk type schoen er bij jou past. In een sportwinkel zullen ze jou met plezier helpen! Ik las trouwens ook ergens dat een loopschoen ongeveer 800 kilometer meegaat…

Train met regelmaat.

Eenmaal je begonnen bent met trainen, is het belangrijk om te trainen met regelmaat. Dit betekent dat je best op voorhand een schema maakt waarin je aanduidt wanneer je zal trainen, en hoe lang je zal trainen. Op die manier verplicht je jezelf bijna om bijvoorbeeld 3 keer per week te trainen. Enkel en alleen met een duidelijk afgebakend schema zal je vooruitgang boeken.

Luister naar je lichaam!

Ook deze tip is echt belangrijk. Vooral in het begin zal je hier en daar pijn voelen. Zeker omdat je lichaam het niet gewend is om opeens dergelijke inspanningen te leveren. Luister daarom zeer aandachtig naar je lichaam. Als je pijn voelt, betekent dit dat je lichaam wat rust nodig heeft. Ga dan bijvoorbeeld niet lopen, maar fietsen. Ben je niet in staat om de fietsen? Probeer dan om op het gemak wat te zwemmen. Op die manier blijf je in beweging en onderhoud je je conditie, zonder jezelf te pijnigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *