Enkele tips voor het sporten deze zomer

Doordat de winter bijna voorbij is en de zomer in aantocht is ben ik druk bezig met de voorbereiding van het sporten. Ja, ik wil deze zomer heel veel sporten om zo in de eerste plaats actief en gezond bezig te zijn en om in de tweede plaats natuurlijk een mooi afgetraind lichaam te hebben. Ik heb alvast een boek gekocht waarin heel wat verschillende tips staan die het sporten deze zomer eenvoudiger moeten maken. Ik vond ze alvast zeer nuttig en daarom deel ik ze ook graag met de lezers van dit artikel!

Draag aangepaste kleding

Heel veel mensen houden er van om tijdens een warme zomerdag te sporten. Lopen, fitnessen, zwemmen, … En dit is ook prima! Maar bij warm zomerweer waarbij de temperaturen oplopen tot zelfs boven de 25 is het zeer verstandig om toch goed op te letten en jezelf niet te overdoen. Daarom is het belangrijk om zeer luchtige kleding te dragen. Sluit je lichaam niet op in een trainingspak maar kies eerder voor lichte en luchtige kleding zoals een short en een t-shirt. Doordat je luchtige kleding draagt zal je lichaam door de ventilatie meer zweten, wat goed is. En zweet zorgt er dan ook weer voor dat je lichaam veel sneller afkoelt! Allemaal voordelen dus.

Vergeet niet te drinken

Een tip die heel vaak terugkomt: genoeg drinken. Dit is echt belangrijk. Neem zeker altijd drank mee wanneer je gaat lopen, zwemmen, fitnessen, … Sowieso moet je als mens minstens 2 liter water per dag drinken. Maar wanneer het warm en vochtig weer is, is dit nog meer dan 2 liter. Best neem je na elke geleverde inspanning een stevige slok water. Het beste wat je trouwens kan meedoen van drinken is water! Vaak is het ook goed om al op voorhand iets te drinken om zo dehydratatie te voorkomen.

Ook eten is belangrijk

Naast drinken is ook eten zeer belangrijk. Vaak is het belangrijk om op voorhand goed te eten. Zo kan je energie sneller opgenomen worden en verbrand je ook meer calorieën. Zie het eten dat je opneemt voor het sporten als brandstof voor je lichaam. Let wel op dat je niet te veel eet net je voor je training. Want dat is dan weer niet goed voor je bloedsomloop. Tijdens het sporten is het aangeraden om snelle suikers mee te nemen zoals een banaan of een mueslireep.

Bescherm je tegen de zon

Wanneer je buiten gaat sporten zoals bijvoorbeeld lopen, fitnessen, tennissen, … is het tijdens warme zomerdagen zeker aangeraden om je lichaam te beschermen tegen de zon. Smeer je daarom voldoende in om zo verbranding door de zon te vermijden. Check zeker eerst welk huidtype je hebt vooraleer je zonnecrème gaat kopen.

Nu is het aan jou!

Zo, met deze tips zit je alvast safe voor deze zomer. Nu is het enkel nog aan jou om vol te houden en regelmatig te sporten tijdens de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *