Genoten van een weekendje Disneyland Parijs

Een weekendje Disneyland Parijs… zalig! De laatste keer dat ik geweest was, was zo’n 4 jaar geleden. Dit was m’n allereerste keer en toen had ik niet het Walt Disney Studio’s park bezocht. Omdat het al zo’n tijd geleden was, wou ik nogmaals de sfeer proeven en daarom ging ik afgelopen weekend naar Disneyland.

Zaterdag wandelden we rond in het gewone Disneyland Parijs park. Daar zaten we meerdere keren op de Space Mountain, een van mijn favoriete attracties. Gelukkig hadden we een VIP Exclusive Pass want aangezien de krokusvakantie net begonnen was, was het echt superdruk. Dankzij onze VIP Pass konden we bij een 5-tal attracties snel aanschuiven, waaronder de Space Mountain en de attractie waar je met die lasers kan schieten.

Vier jaar geleden was het spookhusi gesloten, dus kon ik er afgelopen weekend voor het eerst kennis mee maken. Ik herinner me er niet veel meer van, maar ik weet nog dat ik op het moment zelf best wel onder de indruk was! De enige attractie die bij ons gesloten was, was “It’s a small world” en daar was ik eigenlijk niet droevig om. Wat mij betreft, is dit een van de minste attracties van het Disney Park.

Vervolgens verbleven we in Santa Fé hotel waar we ‘s ochtends konden aanschuiven voor een heerlijk buffet. Fruitsap van Minute Maid, vele lekkere cornflakes, croissants en chocoladekoeken… Ik moet zeggen, veel beter dan vele 3-sterren restaurants waar ik al heb ontbeten.

En toen was het de beurt aan het Studio Park! “Animagique” en “Cinemagique”, dat was puur genieten… Ongelofelijk mooi en goed in elkaar gestoken. Ook die Twilight Tower, die gaf me echt veel kriebels! De Rollercoaster met muziek vond ik leuk, maar niet uitstekend.

We hebben echt een geslaagd weekend achter de rug, voor herhaling vatbaar. Het enige waar ik de volgende keer zal op letten, is dat we niet in het weekend gaan maar tijdens de week, want dan is het echt wel stukken kalmer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *