Is FamilyCard.be wel betrouwbaar? Ik zocht het uit.

Zoals ik eerder al aangaf shop ik regelmatig online. Ik hou er van om de laatste nieuwe trends van het online shoppen op te zoeken en te ontdekken. Allemaal zeer erg leuk, maar er is slechts één groot nadeel aan al dat online shoppen: het kost veel geld. Dus alle extra’s zijn mooi meegenomen.

Iets nieuws ontdekt: Familycard.be

Wie vaak online shopt, weet wat ik bedoel. Doordat alles zo makkelijk gaat ben je sneller verleid om meerdere dingen te kopen die je misschien niet echt nodig hebt. Via een vriendin kwam ik terecht bij Family card, een startup uit Aalst die maar een doel heeft: online shoppen goedkoper maken. Dus ik besloot om me daar gratis te registreren en het even uit te  zoeken. Is Family card betrouwbaar? Je ontdekt het hier.

Hoe gaat het in z’n werk

Volgens de website zelf is Family card een soort van digitale spaarkaart waarmee je altijd korting krijgt. Inderdaad, altijd korting krijgen bij heel wat Belgische en internationale webshops. Het klinkt aantrekkelijk, maar het klopt ook echt. Zo werkt het:

1) Maak een gratis account aan

Het eerste wat je nodig hebt, is een Family card account. Iedereen kan die aanvragen, dus of je nu student, single, moeder bent, maakt niet uit.
Je kan een account aanmaken via je email adres, of als het snel moet gaan, gewoon via Facebook.

Ik koos ervoor om me in te loggen met Facebook. Na 5 seconden had ik zo een Family card account aangemaakt.

2) Log je in en zoek dan de webshop waar je aankopen wil doen

Daarna moet je op zoek gaan naar de webshop waarbij je een aankoop wil doen. Dit kan door 1) te zoeken naar de webshop via de zoekbalk linksboven of 2) te klikken op “Deelnemende webshops” en dan zie je meteen alle webshops die samenwerken met de Family card.

3) Activeer je FamilyCard

Ik wou een bestelling plaatsen bij Hema. Ik heb dus via ‘Deelnemende Webshops’ doorgeklikt naar Hema, en daar kwam ik op deze pagina terecht:

https://www.familycard.be/hema

Op die pagina zie je twee belangrijke dingen:

  1. Hoeveel korting je krijgt (in mijn geval krijg ik 3% korting, dus als ik voor €100 koop bij Hema dan krijg ik €3 gestort op mijn FamilyCard account
  2. De knop om je Family card te activeren. Daar moest ik op klikken, omdat ik bij Hema iets wou aankopen.

4) Accepteer de voorwaarden

Klik je op die rode knop, dan moet je eerst de algemene voorwaarden accepteren.

Klik dan op “Activeer klantenkaart” en dan pas ik je kaart geactiveerd. Daarna word je automatisch doorgestuurd naar Hema en daar kan je je bestelling plaatsen.

De korting krijg je pas achteraf.

Goed om te weten, is dat je tijdens het plaatsen van je aankoop, géén korting krijgt. Je krijgt die korting pas achteraf. Meteen na mijn aankoop kreeg ik een mailtje van Family card, waarin stond dat ik €3 in korting had gekregen dankzij mijn aankoop bij Hema.

Ik ben intussen al enkele weken lid en ik ben dus in elk geval erg tevreden. Als je mij dus vraagt naar mijn beoordeling van Family card, dan kan ik dus zeggen: het is een goede website. Als je er geen lid van wordt, dan loop je de komende weken, maanden en jaren veel korting mis. Maar ik dus niet meer 🙂

2 reacties

  1. Ik vertrouwde het eerst niet maar dankzij jou heb ik het geprobeerd en ben heel tevreden. We hebben al mooie korting gespaard en werkt goed !! ook geen spam of reclame ofzo dus bedankt !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *