Let op je gezondheid tijdens de feestdagen

Het is bijna zo ver: Kerstmis en Oudejaarsavond komen er aan. Dit betekent voor veel mensen een avond waarop tradities gerespecteerd moeten worden. Vaak gaan deze tradities dan ook gepaard met het eten en drinken van typische zaken die elk jaar opnieuw terugkeren. Vaak is het bij Kerstavond zo dat er een uitgebreide maaltijd klaargemaakt wordt en dat Oudejaar volledig in het teken staat van feesten, het oude jaar goed afsluiten en het nieuwe jaar goed inzetten. Maar toch is Kerstavond en Oudejaarsavond niet voor iedereen een leuke ervaring of een mooi vooruitzicht. Zeker niet wanneer het op het onderhouden van de lijn en de gezondheid aankomt. Veel mensen zijn dagelijks bezig met het onderhouden van hun lichaam en letten dus goed op wat ze eten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je tijdens de feestdagen het geleverde werk niet zomaar ongedaan maakt?

Een goed ontbijt is belangrijk

Het is belangrijk om elke dag te starten met een goed ontbijt. Ook al heb je ‘s middags een uitgebreid diner, toch is het belangrijk om de dag te starten met een voedzaam ontbijt. Op die manier zal je tijdens de rest van de dag minder snel naar (ongezonde) snack grijpen. Na oudejaarsavond kan het nuttig zijn om de dag te beginnen met een glas lauwwarm water met wat citroen om zo je spijsvertering op gang te brengen. Een halfuurtje later is je maag klaar voor het ontbijt.

Drink niet te veel alcohol

Wie veel alcohol drinkt verdikt sneller. Alcohol is namelijk één van de grootste oorzaken waardoor je na de feestdagen wat extra kilo’s bijgekomen bent. Ten eerste krijg je van het drinken van alcohol heel wat calorieën binnen en krijgt je spijsvertering het moeilijk om een zware maaltijd en alcohol te verteren. Drinken met mate is dus een gouden tip in dit geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *