Nieuwe verslaving: superfood

Ik hou er van om regelmatig eens nieuwe dingen te proberen, en een tijdje geleden las ik op het internet over superfood. Ik had er al eens van gehoord, maar zelf had ik nog nooit superfoods gegeten. Blijkbaar is superfood een verzamelnaam voor verschillende soorten eetbare planten en vruchten die heel wat voedingsstoffen bevatten. Zo zouden de meeste superfoods proteïne, mineralen, enzymen, aminozuren en nog heel wat andere voedingsstoffen bevatten.

Maar niet alle soorten voeding die deze voedingsstoffen bevatten, vallen automatisch onder de term superfood. Een superfood moet meer dan twaalf verschillende eigenschappen hebben die een positieve invloed hebben op ons lichaam. Dan pas kan een voedingssoort bestempeld worden als superfood. Tegenwoordig zijn superfoods wel niet meer zo makkelijk te vinden in de gewone winkels. Je moet er al naar een speciale winkel voor gaan om er te vinden.

Superfood

Waarom zou je superfoods eten?

De reden waarom ik momenteel aan het experimenteren ben met superfoods, is omwille van de positieve eigenschappen die superfoods hebben op ons lichaam. Er zijn maar heel weinig voedingssoorten die zo’n positieve werking op ons lichaam hebben als superfoods. Je levenskracht en vooral je energie nemen er in grote mate van toe. Maar eigenlijk zijn superfoods gewoon goed om je gezondheid te verbeteren en je immuunsysteem te versterken.

Zelf heb ik ook ondervonden dat mijn concentratie een stuk beter is en dat ik veel meer zin heb om iets te doen. Ook zijn superfoods geweldig voor mensen die van plan zijn om gewicht te verliezen op een gezonde manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *